צלילה לחולה אסטמה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

29/03/2013 | 23:24 | מאת: אביאל

אני חולה אסטמה ומשתמש קבוע בסימביקורט וגם בבריקלין לעיתים רחוקות.. פעם בחודש יש לי בערך התקף או פעם בחודשיים. אך אני רוצה אולי לעשות קורס קל של צלילה במים רדודים. האם זה מותר בכלל למי שיש לו אסטמה פעילה? הרי זה מים רדודים והצלילה היא בגובה של 4 מטר לערך ואמרו לי שזה לא מסוכן אך לשאול רופא שמבין בצלילה לפני שאני מחליט אם לנסות או שלא.. חשוב לי לציין שאני שחיין קבוע (4 פעמים בשבוע) ואני אכן מרגיש במהלך השחייה שהריאות שלי חלשים. האם מותר לי לצלול או שלא? כי מן הסתם שאתה בצלילה יש בלון גז וזה מחליף חמצן וזה שאני לא אנשום אז איך יכולה להיות בעיה..

שלום לך. אביאל, לצערי עלי לאכזבך, לדעתי אסטמה וצלילה אינן הולכות יחדיו, במיוחד אסטמה פעילה המצריכה שימוש קבוע בתרופות. יחסי הנפח והלחץ הסביבתי הינם גדולים יותר במים רדודים ולכן חבלת לחץ ריאתית מסוכנת יותר לבעיות ריאה דווקא במים הרדודים בעת שימוש במכשיר צלילה. הסיכון לקרע בבועיות הריאה או ברקמת הריאה הינו גדול מכדי לקחתו לשם קורס צלילה. ניתן לעשות בבטחה כל ספורט על מימי אחר ללא כל בעייה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)