בעיות אוזניים לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

26/03/2013 | 16:37 | מאת: ליאור

שלום ד"ר מלמד! חג שמח :) שמי ליאור, בן 20. לפני כשנתיים, אוקטובר 10, עשיתי קורס צלילה של 2 כוכבים. לאחר שחזרתי מהצלילה התחילה לי תופעה של רעשים באוזניים. הרעשים מופיעים בעיקר לאחר בליעה של רוק. במהלך תקופות של צינון ונזלת הרעשים מתגברים. ביצעתי בדיקות שונות אצל רופאי א.א.ג וכולם אמרו שהמצב תקין. ביצעתי בדיקות פנים האוזן, בדיקת לחצים וגם בדיקת שמיעה. באוקטובר 12 התייעצתי עם רופאי צלילה טלפונית והם אמרו שאני יכול לרדת לצלילה. רק חשוב להיות עירני במהלך הצלילה לאוזניים. במהלך הצלילה הכל היה תקין, לא היו בעיות לחצים והצלילה עברה חלק. כשחזרתי מאילת החלו כאבים באוזניים שנמשכו שבוע- שבועיים. כאבי לחצים ואף רעשים מוגברים. לאחר השבועיים המצב השתפר והרעשים הרגילים (לאחר בליעה) המשיכו עד היום. חזרתי לרופא א.א.ג והצהרתי על כלל הבעיות והוא לא מצא שום דבר. לטענתו הכל תקין. ביצעתי את כל הבדיקות הנ"ל מחדש ונראה שהכל תקין. אני מעוניין לרדת בסופ"ש הקרוב לאילת לצלילה. אשמח לשמוע חוות דעת נוספת. תודה מראש! ליאור

שלום לך ליאור, ללא בדיקה ותחקור מדויק לא ניתן לתת לך חוות דעת על סמך המופיע בסיפורך. רופא א.א.ג המבין בצלילה, מן הראוי שיתן לך חוות דעת מקצועית לאחר שינתח את תוצאות הבדיקות, בעיקר הבדיקות שאמורות לתת מידע לגבי אופן איוורור האוזן התיכונה - בדיקת טימפנומטריה.בכל מקרה במידה תרד לצלול שמור על איזון הלחצים, במידה ויש קושי אל תמשיך. במידה והמשכת ויש קושי, השתמש בטיפות אף לאחר הצלילה לפתיחת המעברים.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)