האם בעולם הוכח כי תא לחץ עוזר לפגיעות ראש

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

19/02/2013 | 15:11 | מאת: רחל

שלום רב 1 - אשמח לדעת אם תא לחץ עוזר במקרה של בצקת במוח - בראש בעקבות תאונה 2 - האם בעולם, משרד הבריאות מכיר בתא לחץ כמשהו שעוזר לנפגעי ראש 3 - אשמח לקבל קישורים בנושא תודה

שלום לך רחל, במקרים רבים של בצקות מוח הטיפול בחמצן היפרברי בתא לחץ עשוי לעזור, יש הרבה חומר בספרות הרפואית על כך, ראי אחד ממאמרים בנושא: Hyperbaric Oxygenation in Traumatic Brain Injury Sarah B Rockswold et al Neurological Res. 2007;29: 162-172. לאחרונה יצא מאמר מסכם מחקר מצויין שיצא מבית האולפנא של תא הלחץ באסף הרופא: HBOT Induces Late Neeuroplasticity in Post Strok Patients, Randomized, Prospective Trial. Shai Efrati et al. PLOS ONE January 2013 Vol. 8 אם תכתבי במנועי החיפוש, Pubmed או גוגל - HBOT and Neurology תוכלי לקבל חומר רב. אם תכתבי את שמי דר' יהודה מלמד מצבי חולי נוירולוגים תקבלי מאמר סקירה עם מאמרים רבים. ליתר מידע את מוזמנת להתקשר - 048377851 או 048377812

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)