טיפול בתא לחץ לחולי סכרת

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

27/11/2012 | 10:50 | מאת: גלית

בוקר טוב, אני יודעת שבמסגרת קופת החולים אני לא זכאית לטיפול, הפניה מתייחסת לטיפול פרטי בלבד. אבי בן 72 חולה בסכרת, מזה מס' שנים הוא סובל מנפיחות וכאבים בגפיים התחתונות ולפני כחודש עבר צלולטיס ברגל שמאל (ללא פצע פתוח), טופל אנטיביוטית עם שיפור. עבר בירור של רופא כלי דם והסתבר שיש חסימה של כלי דם, ובדיקת דופלר הראתה חסימה באחד העורקים. השאלה היא האם טיפול בתא לחץ יכול לעזור או לשפר את איכות החיים שלו, בהתיחסות לרגליים בלבד, שיפור בכאב ובאפשרות ללכת בקלות יתר. אודה לתשובתך.

שלום לך גלית, כללית, טיפול משולב בתא לחץ לפצע קשה ריפוי ובמיוחד על רקע מחלת הסוכרת נמצא בסל השירותים והקופה מחויבת לתת טופס 17 לטיפול זה. אם הבעייה היא רק כאבים וללא פצע, אין תימוכין לכך שהטיפול בתא הלחץ עשוי לעזור ואכן גם לא יינתן טופס 17. במידה ויש חסימת כלי דם מוכחת, הכאבים הם כאבים איסכמים ורצוי שכירוג כלי דם יכנס לתמונה בשאלה של צינטור טיפולי. אם יופיע פצע ולו קטן ביותר יש לפנות לבדיקת מצב חימצון הרקמה (בדיקת התאמה) בתא הלחץ, הבדיקה והטיפול נמצאים כאמור בסל.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)