הריון וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

26/10/2012 | 10:25 | מאת: אסנת

דר מלמד היקר, מהו הדין לגבי צלילה בעת הריון? האם הצלילה אסורה לכל אורך ההריון או רק בשליש הראשון ועד איזה עומק מותר לרדת אם בכלל? אני מוכנה להסתפק גם בצלילות רדודות:) לתשובתך אודה, אסנת.

שלום לך אסנת, סוגיית הריון וצלילה נידונה כבר מספר רב של פעמים בפורום זה. הנושא מאוד מורכב, מחד הגישה הסטנדרטית הכתובה בספרות המקצועית הרפואית ומאומצת על ידי רוב הרופאים שהם גם רופאי צלילה היא להפסיק צלילות לחלוטין, מאידך, לדעתי אין מספיק תימוכין מקצועיים לכך וגישה זו נובעת בעיקר מחוסר ידע ותובנות וכל מקרה לגופו יישקל בשכל ותבונה.

21/12/2012 | 17:16 | מאת: שיר בים

ובכלל אשמח לפירוט לגבי הסיבות - האם בשל הנשימה של גז דחוס? הצטברות החנקן? או אולי הלחצים? תודה!

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)