בעיה באוזן בעקבות צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

14/10/2012 | 19:07 | מאת: יעל

שלום רב, לפני 16 יום צללתי והיה לי קושי לפמפם במהלך הירידה לעומק. בסופו של דבר המשכתי בצלילות באותו יום (שתי צלילות - הראשונה עד 30 מטר והשניה עד 18 מטר) כאשר בצלילה השניה ואחריה האוזן כאבה לי. בלילה שלפני האירוע, צללתי צלילת לילה במים רדודים במיוחד (כל הצלילה הייתה פחות מ-6 מטר) והיה לי קשה להתאזן (עליתי וירדתי בעומק לאורך מרבית הצלילה). לאחר הצלילה השניה הפסקתי לצלול, השתמשתי בטיפות אוזניים שלא עזרו ואז לקחתי כדורי אקמול-צינון לקראת הטיסות חזרה לארץ (הצלילות היו בחו"ל). במהלך הטיסות הכאב לא היה חמור והמצב השתפר בשבוע שלאחר הצלילה. בשבוע האחרון המצב החמיר ויש לי גם כאב גרון (ללא נזלת). אשמח לדעת מה מומלץ לעשות בשלב זה, האם לפנות לרופא א.א.ג או לרופא צלילה? האם יש המלצה לרופאים באזור המרכז (גרה בת"א), רצוי שמקבלים במכבי? בתודה מראש יעל

שלום לך יעל, רצוי מאוד שתבדקי בהקדם אצל רופא א.א.ג המבין בנושאי הצלילה, ניראה שאת סובלת מדלקת כרונית של אוזן תיכונה כתוצאה ישירה מהפרעה באיורור והפרעה בהשוואת הלחצים בעת הצלילות. המשך הצלילות למרות הקושי בהשוואת הלחצים רק החמירו את המצב, היית צריכה להשתמש בטיפות אף לאחר הצלילות ולא טיפות אוזניים. לצערי איני מכיר א.א.ג שהוא גם רופא צלילה באזור המרכז.

14/10/2012 | 20:17 | מאת: יעל

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)