צריך את עזרתך!

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

09/10/2012 | 03:28 | מאת: דודי

דר יהודה מלמד שלום רב! שמי דודו ואני צולל חופשי מזה כשנה. לפני בערך מספר שנים קיבלתי באף מכת אגרוף במהלך אימון איגרוף דבר שגרם לי לעצם עקומה במקצת. כתוצאה מכך (אני מניח, תקן אותי אם אני טועה) יש לי נחיר אחד שהוא סתום בכל פעם לסירוגין פעם ימין ופעם שמאל, בעיקר בימי החורף זה גם מפריע לי לישון. בבדיקה שנערכה לי בביהח שיבא לקראת ניתוח הרופא איבחן כך.: אבחנה משוערת: 477.90 בדיקה גופנית: אף וסינוסים סטית מחיצה קלה גודש אפי ווסומוטורי והוחלט על ניתוח שעליו ויתרתי לבסוף בשל כך שלאחר התייעצויות עם חברה אחרים שצוללים ועשו שחל אצלהם שיפור לרעה ואין ברצוני לוותר על התחביב שלי. במהלך הצלילה אני מצליח לפמפם כראוי אין לי כאבים דימומים ולא שום גורם מפריע אחר. האם אתה ממליץ לעבור את הניתוח? האם שימוש באוטריוין ספריי אחת לשבוע לפני הצלילה אפשרי? והאם זה יגרום להתמכרות במינון הזה?

שלום לך דודי, ניראה שמן הראוי תבדק על ידי רופא א.א.ג. שהוא גם רופא צלילה וגם התמחה בניתוחים מהסוג הזה, ממליץ על רופאי מחלקת א.א.ג בבית החולים כרמל בהנהלתה של פרופ' אילנה דואק. לגבי השימוש באוטרווין, אחת לשבוע איני רואה בעייה, ממליץ יותר על אוטריווין ג'ל מאשר על הספרי. זמן ההשפעה הרבה יותר ארוך.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)