מחיצה עקומה וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

03/10/2012 | 15:40 | מאת: רפי

שלום, יש לי מחיצה עקומה ובעקבותיה סבלתי רבות מנזלת כרונית. כיום מזה חצי שנה אני משתמש בתרסיס בשם סטרונאוז ששינה לי את אורך החיים לחלוטין, וכעת איני סובל מנזלת כרונית כלל. אני רוצה לבצע קורס צלילה שיכלול צלילה עד עומק של 30 מטרים. בעבר צללתי עד עומק של 10 מטרים ולא סבלתי מבעיה מיוחדת. האם יש סיבה שתהיה בעיה בעומק של 30 מטרים? תודה.

שלום לך רפי, כללית, בדרך כלל בעית השואת הלחצים באה לידי ביטוי דווקה בעומקים הרדודים, במטרים הראשונים עד כ 10 מטר, עומקים בהם יחסי נפח לחץ משמעותיים יותר (חוק בויל). הבעייה בעומק רב יותר ובצלילה ממושכת עלולה להיות כאשר לוקחים לפני הצלילה תרסיסי אף או טיפות ולקראת סוף הצלילה השפעתן נפסקת ואז עלולה להיות בעיית השוואת לחצים בעת העליה לסיום הצלילה, ובעיקר בסינוסים. בעקרון לא מומלץ להשתמש בתכשירים שכאלה בצורה סדירה אלה אך בעת צורך. ממליץ לך להיבדק קודם קורס הצלילה אצל רופא א.א.ג. שהוא גם רופא צלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)