צלילה - השוואת לחצים

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

22/06/2003 | 09:58 | מאת: רן

דר' יהודה מלמד שלום, יש לי וותק של כ 70 צלילות, אך לצערי לפני יום צלילות אני לוקח כדור סינופד להקלה על הסינוסים. הבעיה היא שקשה לי להשוות לחצים באוזן שמאל - גם לאחר שימוש בכדור. השימוש בכדורים אלו החל על פי המלצת מדריך הצלילה בקורס לפני כשנתיים. אני משתדל להמעיט ככל הניתן את השימוש בכדורים אלו ולעיתים לא לוקח אותם כלל מכיוון שאין כל כך אני חש בהבדל בין צלילות לאחר נטילת כדור לבין צלילות ללא כדור. אני אמור להתחיל בקרוב קורס דייב מסטר והנושא הנ"ל עלול להגביל אותי בקורס וגם לאחריו בצלילות עם קבוצה. מה ניתן לעשות על מנת לפתור את הבעיה ולהמנע כליל בשימוש בכדורים? תודה, רן.

22/06/2003 | 13:33 | מאת: מירי בשם דר' מלמד

אקדים ואומר שדר' מלמד בחו"ל עד תחילת חודש יולי, אך אנסה (מירי- אחות אחראית תא לחץ) לעזור. במקרים של קשיי פמפום אנו ממליצים על טיפות אף לדוגמה אלנאז, או ספריי אוטריוין כ-15 עד 20 דקות לפני הצלילה. בהצלחה.

22/06/2003 | 14:55 | מאת: רן

תודה מירי, אני אנסה המלצתך. ושאלה נוספת: האם ניתן לבדוק מה מגביל את הסינוס וע"י טיפול כלשהו לפתור את הבעיה באופן מוחלט? האם הבדיקה הזאת מתבצעת ע"י רופא צלילה או רופא אף אוזן? אודה להמלצות לרופאים באזור אסף הרופא. תודה, רן.

27/06/2004 | 17:05 | מאת: אמנון

שלום, לפני כשנתיים סיימתי קורס צלילה כוכב אחד כאשר סבלתי מאד מאי יכולת השוואת לחצים, כחודש לאחר הקורס עדיין חשתי בתחושת אי נוחות ושמיעה מוגבלת, בבדיקה נאמר לי שבצעירותי סבלתי מדלקות אוזניים רבות (נכון מאד) דבר שמקשה על גמישות עור התוף ועלי להמנע מצלילה. האם ניתן לשנות גזירה זו , האם הדבר הגיוני ? תודה

23/03/2005 | 22:20 | מאת: אורי

שלום דר' מלמד, אבקש ליצור איתך קשר באימייל לגביי עבודה משותפת (מדעית ) ברפואת צלילה אודה באם תשלח לי מייל או תספק לי לחלופין דרך התקשרות עימך. בברכה אורי

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)