רעשים באוזן בעת בליעה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

06/08/2012 | 16:12 | מאת: אמיר

שלום דר עשיתי קורס צלילה לפני שבועיים במהלך הקורס היה קושי בפמפום אוזן שמאל (השוואת לחצים) לקח לי זמן לפמפם כמעט בכל ירידה לעומק אך עם סבלנות ופמפום בעדינות הצלחתי להעמיק ללא כאבים או לחצים על האוזן. במהלך הקורס ועד לסיומו הרגשתי מצויין, ללא כאבים, אך למחרת הבוקר שאחרי סיום הקורס קמתי בתחושה של אוזן "סתומה". איני יודע להגיד אם האוזן היתה סתומה אך זו התחושה, תחושה שנמצא משהו באוזן. אני שומע באוזן כרגיל ללא בעיות, יש רעש באוזן בכל בליעה, ביומיים שאחרי סיום הקורס (לפני כשבועיים) היו כאבים קלים לסירוגין. בבדיקה אצל רופא משפחה לא נמצאו בעיות. מבקש התייחסותך למספר שאלות מה יש לי באוזן? האם זה נורמלי שיש רעשים באוזן בכל בליעה? מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם כדאי להיבדק לפני שאצלול בפעם הבאה? תודה ויום טוב

שלום לך אמיר, כללית, תאורך מתאים לחוסר איזון לחצים מספיק בעת הצלילה בין האוזן התיכונה לחלל הפה שהביא להצטברות גודש והפרשת נוזל באוזן התיכונה. היית צריך לשים טיפות אף לאחר היציאה מהמים על מנת ליבש את הריריות ולאפשר איורור נאות של האוזן התיכונה. אם עדין ההרגשה לא השתפרה, פנה לרופא א.א.ג מומחה להיבדק בוודאי לפני שתחזור לצלול.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)