פריחה בעקבות דקומפרסיה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

27/06/2012 | 21:30 | מאת: אמירה

שלום ד"ר מלמד, בסוף השבוע האחרון צללתי באילת, ולמרות שלא היו חריגות מכללי הצלילה ועל אף שאני צוללת מנוסה, כשעה לאחר הצלילה האחרונה חוויתי אפיסת כוחות למשך כ-20 דקות, ואחריה החלה לי פריחה נפוחה ומגרדת שהתפשטה במהירות לכל הגוף. נלקחתי ליוספטל ושם אובחנתי כפגועת דקומפרסיה מסוג מעורב, למרות שלא היו נסיבות ברורות שיצדיקו זאת בפרופיל הצלילה. הוכנסתי פעמיים לתא לחץ - 5 שעות ל-20 מטר, ולמחרת לשעתיים ב-10 מטר. תופעת אפיסת הכוחות לא חזרה על עצמה, אך איני מצליחה להיפטר מהפריחה, כולי אדומה ומגורדת, ואנטיהיסטמינים שקבלתי לא עוזרים. האם הפריחה היא עדיין שריד של הדקומפרסיה? אם סיימתי את הטיפול בדקומפרסיה בתא הלחץ מדוע היא לא נעלמת? האם יתכן שמדובר על תגובה אלרגית שאינה קשורה? (איני נוטה לאלרגיות בכלל, ומאידך הים היה מלא מדוזות סגולות) מה אני עוד יכולה לעשות כדי לטפל בזה? תודה רבה, אמירה

שלום לך אמירה, אפיסת כוחות ופריחה המופעים מיד לאחר היציאה מהמים אכן עלולים להיות סימני מחלת דקומפרסייה, גם אם הצלילה נעשתה בתחום הטבלאות. על כן נכון עשו ביוספטל שהחליטו על טיפול בתא הלחץ במיוחד לאור סימני העייפות הקיצונית. לעומת זאת, פריחה כתוצאה ממחלת דקופרסייה עוברת מיד לאחר הטיפול ואפילו תוך כדי הטיפול בתא הלחץ ולרוב ללא טיפול בתא לחץ, מכאן שהפריחה ממנה את סובלת עדיין אינה כתוצאה ממחלת הדקומפרסייה, יותר מכך, פריחה ממחלת הדקומפרסייה אינה נפוחה וגם לא מגרדת בדרך כלל. כניראה הפריחה שהופיעה אצלך היא על רקע תגובה אלרגית, אפשרית למדוזות זעירות. התיעצי עם רופא עור לגבי טיפול באנטי היסטמינים.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)