צלילה אחרי ניתוח גב

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

24/06/2012 | 23:20 | מאת: הילה

שלום, אני בחורה צעירה ובד"כ בריאה, בת 22 עברתי ליפני שבועיים ניתוח לכריתת דיסק בחוליות L4-5 במשך השבועיים הללו השתדלתי כמה שיותר לנוח, אמנם כן עשיתי הליכה של שעה כל יום, והשתדלתי כמה שפחות לשבת, וההרגשה שלי די טובה ואני רוצה כבר לצאת לעבוד ולחיות! השאלה שלי היא כזו: האם מותר לי לצלול שבוע הבא?? בדף הנחיות שנתן לי הבי"ח רשום להימנע מבריכה למשך חודש. עד כמה זה קריטי?? גם דיברתי עם מועדון הצלילה שלי והם אמרו שהם יסחבו לי את הציוד עד לחוף ובמים זה לא משמעותי. עוד משהו שרציתי לשאול הוא- הלחץ דם שלי נמוך80\60 בממוצע (את זה אני יודעת מהשהות בבי"ח במשך 5 הימים שהייתי שם) איזה השפעה יש לזה אם בכלל בצלילה?? אשמח לשמוע את דעתך (= תודה רבה!

שלום לך הילה, כדאי לך להמתין עוד לפחות כחודשים עד שתחזרי לפעילות צלילה, גם אז כדאי שחבריך הנחמדים במועדון יסחבו את הציוד שלך למים. את המשקלות כדאי שתחגרי לצידי המותניים וחלק בתוך כיסי מאזן הציפה. אין מניעה לרדת לצלילה מתונה רדודה וללא מאמץ (10מ.) לפני כן.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)