סחרחורות בעת עלייה מצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

06/06/2012 | 07:49 | מאת: רונן

שלום רב, מאז שהתחלתי לצלול אני סובל מסחררות קשות כל פעם שאני מתקרב לפניי הים לאחר צלילה. הדבר גורם לי להיכנס לפניקה ולחוסר התמצאות. מה הסיבה לכך? בנוסף מאד קשה לי לאזן לחצים באוזניים גם כשאני צולל, לוקח לי זמן רב עד שאני מצליח לצלול לעומק(פימפום לא עובד, רק שילוב של פיהוק ובליעה עוזר), הבעיה נעלמת כבר לאחר עומק של 9 מטר. עשו לי פעם בדיקות ומצאו כי ישי לי תעלות צרות באוזניים, האם יש קשר? מה אפשר לעשות בכדיי להקל על 2 הסימפטומים? תודה

שלום לך רונן, שני הסימפטומים שאתה מתאר קשורים בקושי שבשויון הלחצים בשתי האוזניים באיזורי האוזן התיכונה ובהחלט הסיבה לכך עשויה להיות היצרות התעלות המחברות בין האוזן התיכונה לבין חלל הפה בשתי האוזניים. הפרעות שיווי המשקל ובעיקר בזמן העליה עשויות להצביע על הבדלי תפקוד התעלות משני הצדדים. ממליץ לעבור בדיקה מדוקדקת אצל רופא א.א.ג מומחה כולל בדיקת תפקוד התעלות משני הצדדים (טימפנומטריה). רצוי כמובן שרופא ה א.א.ג. יהא גם רופא צלילה. אם אתה באזור חיפה אני ממליץ על רופאי מחלקת א.א.ג בבית החולים כרמל בהנהלתה של דר' אילנה דואק או פרופ' שצ'ופק במרכז לין שבחיפה..

08/06/2012 | 16:43 | מאת: רונן

האם הדבר במסגרת ביטוחי בריאות או באופן פרטי? אני שייך למאוחדת ולא מצאתי אף רופא אשר מתעסק בצלילה אשר עובד עם קופה זאת.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)