C.P ספסטי

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

31/05/2012 | 20:21 | מאת: עופר

שלום לחברי הפורום בני מאובחן כחולה C.P ספסטי 4 גפיים מעורב .עקב חוסר אספקת חמצן בסיום הלידה . נכון להיום בני בן 3 שנים מתהלך חופשי בהליכון אחורי אך חסר שיווי משקל עקב טונוס לא מאוזן .מבין הכל משתמש במחשב תקשורת חליפיתאך אינו מדבר בגלל פגיעה באיברי הדיבור אינטלגנציה תקינה . שוחה עצמאית בבריכה עם מצוף וצולל בבדיקת MRI מוח נצפה פגיעה בחומר הלבן משני צידי המוח. לאחרונה נתוודעתי לטיפול בתא לחץ . הייתי מעוניין לדעת אם הטיפול יכול לקדם את יכולתו הן המוטורי והן הדיבור כטיפול תומך ? בברכה עופר

שלום לך עופר, במרכזים די רבים בעולם מטפלים בCP בתאי לחץ, היכנס לאינטרנט וכתוב - HBOT and CP ותחשף לשפע מידע, כולל כמה מחקרים שכבר בוצעו בנושא. אך עדיין הנושא שנוי במחלוקת וחסרים מחקרים מבוקרים העומדים בקריטריונים רפואיים מקצועים ועל כן הוריית טיפול זו אינה בסל השירותים לטיפול בתא לחץ. במרכז באסף הרופא ובמרכזנו שבחיפה החלו לטפל גם בתסמונת זו, צור קשר ותקבל את מירב המידע - 048377851 או 048377812.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)