צלילה בעת מחזור

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

30/05/2012 | 15:15 | מאת: רוני

שלום ד"ר, רציתי לשאול האם יש לאשה בעיה כלשהי לצלול בזמן מחזור? האם אין בעיה להשתמש בטמפון, בהתחשב בלחצים המופעלים בעומק? תודה רבה!

שלום לך רוני, באשר לצלילה בעת מחזור, יש דיווחים על אפשרות גדולה יותר לחשיפה לבעיית דקומפרסייה בצלילות עומק, למרות שאין הוכחה מקצועית לכך, ההמלצה היא לא לצלול צלילות עמוקות וחוזרות בעת מחזור, כלומר לא יותר מ 20- 15 מ. באשר לבעיית הטמפון, במידה ואכן יש אפשרות לכליאת נפח אוויר בעת הכנסתו, יש לנהוג על פי השכל הישר שתהא אפשרות נוחה להוצאתו.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)