צלילה עם מסכת earpro לאחר ניתוח להשתלת עור טוף

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

15/05/2012 | 07:00 | מאת: יהודה

יהודה שלום לאחר שנים של צלילה והדרכה בארץ ובעולם, נקרע לי עור הטוף. רופא אף אוזן גרון המליץ לי להשתיל עור טוף והבטיח שאוכל לחזור לצלול. חבר המליץ לי לצלול עם המסכה המדוברת או עם אטם אחר שמסתובב בחניות הצלילה שיפתור לי את הבעיה ואכל לחזור לצלול. האם אוכל לחזור לצלול?

שלום לך, כללית, כניסת מים קרים דרך קרע בעור תוף עלולה להביא להתקף סחרחורת קשה מתחת למים שעלול להביא צולל, במיוחד לא מנוסה, לאובדן עשתונות ולשאיפת מים לדרכי נשימה. זו הבעייה העיקרית, כמובן יחד עם סכנה לזיהום אוזן תיכונה ולנזק לעצמות השמע. בזמנו הכרתי ואף צללתי עם ה ProEar2000 שבשימוש נכון אכן השאיר אוזן יבשה. לצערי איני מעודכן מהם האביזרים הנימצאים כיום על המדף. ניתן להשתיל עור תוף בצורה טובה, ממליץ להתייעץ עם מומחה א.א.ג שהוא גם רופא צלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)