טיפול לבריאים?

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

15/07/2002 | 18:56 | מאת: מחומצנת

שלום רב. לפני חודש לערך הופיעה במקומון ירושלמי כתבה (פרסומת?) על מכון פרטי שהוקם ע"י רופא כלשהו שמספק מעין "ימי כיף" טיפוליים ע"י חמצן (לא זוכרת בדיוק באיזו שיטה מדובר). האם לדעתך יש סכנה בטיפול כזה אצל אנשים בריאים בדר"כ? או שאלה יותר מחודדת - האם יש התוויות נגד לטיפול בחמצן? תודה רבה על ההתייחסות.

16/07/2002 | 11:33 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום רב מצטערים אך אין לנו מושג במה מדובר. יש הוריות נגד, אמנם מעטות, לנשימת 100% חמצן במיוחד בלחץ סביבתי גבוה מאטמוספרה אחת. ככלל, שימוש בתא לחץ כמכשיר טיפולי חייב להעשות על ידי אנשי מקצוע שהוכשרו לכך, פרט לנושאים הרפואיים קיימים נושאיים בטיחותיים כבדי משקל הקשורים בשימוש עם חמצן ובהחלט קיים סיכון בשימוש לא מבוקר ולא מקצועי.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)