בדיקת התאמה לטיפול בתא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

28/03/2003 | 07:24 | מאת: אני

לפי בירור שערכתי הבנתי שלפני בדיקת ההתאמה יש לערוך מספר בדיקות, אחת מהן היא בדיקת להשוואת לחצים ע"י א.א.ג מהי אותה בדיקה ? האם יש לה גם שם נוסף? שכן רופא א.א.ג אינו מכיר בדיקה שכזו האם בדיקת ההתאמה שנערכת אצלכם היא ה TCPO2 ? או שגם היא צריכה להעשות לפני שמגיעים אליכם? והאם יש הבדל בין הטיפול באסף הרופא לבין רמב"ם?

28/03/2003 | 09:34 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לך, בדיקת א.א.ג. זו היא פשוטה ביותר ומטרתה להווכח שיש איורור תקין של האוזן התיכונה (תפקוד חצוצרת אוסטכיוס) ויכולת השואת לחצים בין שני צידי עור התוף - "פימפום", הבדיקה נעשת אצלנו. רק במידה ומתגלה בעיה, לעיתים יש צורך בבדיקת א.א.ג. מומחה. בדיקת ה - TCPO2 נעשת רק אצלנו ובמרכז באסף הרופא והיא כרוכה גם בבדיקה בתוך תא הלחץ. החמצן שלנו הוא בדיוק אותו חמצן שיש באסף הרופא, שני המרכזים בקשר מקצועי הדוק והטיפול זהה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)