סיכון בנשימת אויר מועשר (נייטרוקס)

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

10/01/2010 | 19:27 | מאת: אלי_פ

ד"ר מלמד שלום. בחיפוש שערכתי בפורום מצאתי את תגובה שלך בנושא הרעלת חמצן. משתמש נוסף הגיב לתגובה שלך בטענה שנשימת אויר מועשר עשויה לגרום נזקים לריאות. http://www.doctors.co.il/forum-453/message-6324#message-6324 (סביר שלא ראית תגובה זו כי נכתבה יותר משנה לאחר הפוסט המקורי) אשמח אם תוכל להתייחס לנושא, האם יש סיכון לפגיעה בריאות? האם תוכל להפנות אותנו למאמר המאשש או שולל עניין זה? ואולי הכל עורבא פרח? אשמח אם תגיב פה או בפורום צלילה בתפוז. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=216&MessageId=137546420 בברכה ותודה מראש אלי_פ

שלום לך אלי, כללית, תערובת ניטרוקס בצלילה ספורטיבית המתבצעת במסגרת כללי בטיחות ידועים ומוקפדים (עומק וזמן תחתית!), אינה חושפת את הצולל הספורטיבי לחלוטין, לא להרעלת חמצן עיצבית ולא להרעלת חמצן ראתית, זאת במידה ואכן מקפידים על הכללים האמורים להיות משוננים בקורס הניטרוקס!! סכנת החשיפה להרעלת חמצן עיצבית היא היותר משמעותית ומסוכנת כיוון ששכיח וסביר יותר לחרוג מגבול העומק המותר ובכך להיחשף ללחץ חלקי גבוה של חמצן ואפילו לזמן קצר המספיק לאיבוד ההכרה. מאוד מאוד נדיר (לדעתי לא תואר מקרה שכזה בצלילת ניטרוקס ספורטיבית) ואפילו לא סביר להיחשף להרעלת חמצן ריאתית בצלילת ניטרוקס במסגרת צלילה ספורטיבית. בקורסי הניטרוקס במועדוני הצלילה השונים תוכל למצוא חומר קריאה רלוונטי בנושא ובוודאי במאגרי המידע הכל כך נגישים בנט.

11/01/2010 | 05:31 | מאת: אלי_פ

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)