שאלה על הלחצים החלקים של החמצן.

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

15/07/2002 | 12:04 | מאת: ניסים

15/07/2002 | 12:09 | מאת: ניסים

קראתי את הכתבה על הילד שטבע בג'קוזי, ואמרו שהוא יהיה צמח.... לפי מה שהבנתי, במהלך הטיפול בתא לחץ, הוא הונשם ב100% חמצן, בלחץ של 2-3 אטמוספירות... בקורס צלילה למדתי שחמצן בלחץ חלקי הגבוה מ1.6 גורם להרעלת חמצן המלווה בפגיעות במערכת העצבים ובשרירים. לפי מה שכתוב... 100% חמצן, בלחץ 2 אטמוספרות = לחץ חלקי של 2.0 של החמצן.... מה שאומר, שהילד היה בהרעלת חמצן... איך הילד לא נפגע מההרעלה, ולמה הוא לא מת כתוצאה מכך?

16/07/2002 | 11:06 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לניסים. לנושא הרעלת החמצן: החשיפה להרעלת חמצן מוחית וראתית היא בעיקר פונקציה של לחץ חלקי וזמן חשיפה. בתנאי תא הלחץ אפשר בביטחה להחשף ללחצים חלקיים גבוהים יותר של חמצן מאשר בצלילה וזאת ללא סכנת הרעלת חמצן. טווחי החשיפה הטיפולית הם מלחצים נמוכים של 1.1. אטמוספרות מוחלטות עד ל - 3 א.ט. מ. לחץ חלקי של חמצן. המינון הטיפולי של החמצן הוא לחצו החלקי וזמן החשיפה, מינונים אלה נבחרים לטיפול בהתאם לאינדיקציות השונות. הילד קיבל מינון של לחץ חלקי וזמן נשימת חמצן בתא הלחץ, מינון שהיה רחוק מאוד מחשיפתו להרעלת חמצן. לחץ חלקי של חמצן המותר בצלילה הוא אכן 1.4 - 1.6 - והמכסימאלי 1.8 א.ט.מ. תלוי באיזו תערובת, לכמה זמן החשיפה, מהו סוג המכשיר ומהיא מטרת הצלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)