פציעה ודימום בגרון לאחר צלילה חופשית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

20/02/2024 | 10:32 | מאת: עידן

היי דוקטור, אתמול צללתי צלילה חופשית לעומקים שהם יחסית רדודים (8-15 מטר). לאחר הצלילה שהייתי כבר בחוף הרגשתי גירוי חזק בגרון ושיעול חזק. מאז כל פעם שאני יורק יוצא לי דם טרי ביריקה גם עכשיו שעברו 24 שעות מהצלילה, בנוסף לכך יש לי חולשה וחום 38. ומקריאה אישית שלי באינטרנט ראיתי שיכול להיות שמדובר במעיכת קנה, אני נושם ומדבר רגיל לגמרי ואין כאבים חוץ מהגרון. רציתי לשאול מה אתה חושב והאם יש צורך ממשי להיבדק ?

שלום לך, "מעיכת קנה/ריאות" בצלילה חופשית נדיר בעומק רדוד, סביר יותר שמדובר במעיכת סינוס. טיפות אף במקרה זה עשוי לעזור. בכל מקרה כדאי להיבדק אצל רופא, רצוי א.א.ג ובעיקר בגלל החום המלווה את התסמינים שאתה מתאר שיכולים להיות גם דלקת גרון פשוטה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)