אישור צלילה מרופא צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

26/09/2023 | 16:22 | מאת: נעה

שלום דר מלמד, יש לי היסטוריה של דלקות אוזניים בכל כמה שנים, נקב בעור התוף שהחלים באופן עצמאי לפני כשנתיים וניתוח כפתורים בגיל ילדות (גיל 5 לערך). א.א.ג המליץ לא לעבור קורס צלילה והסביר שיהיו לי סחרחורות בעת ביצוע השוואת לחצים. המלצתו הייתה לא לצלול ליותר מ3-4 מטר. האם רופא צלילה יכול לאשר לבצע קורס צלילה למרות המלצת רופא א.א.ג? תודה,

שלום לך נועה, רצוי שתפני לרופא צלילה שהוא גם רופא א.א.ג. יש כמה וכמה כאלה ולדעתי תמצאי אותם ברשימה המתפרסמת באתר רשות הצלילה. ד.א. בעיית הפמפום באי שיוון לחצים מתגלה בעיקר במים רדודים. (חוק בויל - יחסי נפח ולחץ). סחרחורת עלולה לקרות במידה ויש נקב בעור תוף ונכנסים מים קרים, במידה ועור התוף פגום ויש נקב אכן לא מומלץ לעשות קורס צלילה.

27/09/2023 | 08:17 | מאת: נעה

שלום ד״ר מלמד, תודה על תשובתך. עור התוף תקין, גם בבדיקת א.א.ג תקופתית וגם בדיקות טימפנו ושמיעה תקינות. המלצתך היא לקבל אישור צלילה מרופא צלילה א.א.ג? מה הסבירות לפסילה במקרה שהצגתי? האם הסחרחורות עשויות להופיע רק במקרה שיש נקב? אני מבינה שללא בדיקת המטופל לא ניתן לתת אבחנה חד- משמעית אך עדיין, אשמח לדעתך המקצועית בנושא. בנוסף, אשמח מאוד להמלצתך לרופא צלילה באיזור חיפה והקריות תודה רבה

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)