יעילות תא לחץ/חמצן לגיל השלישי

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

17/08/2023 | 11:54 | מאת: עודד

שאלה לד ר יהודה מלמד - מומחה לתאי לחץ. האם תאי הלחץ שמוצעים במכונים פרטיים ולא בבית חולים, הם יעילים והאם הם מומלצים לשיפור הבריאות הכללית של אדם בשנות ה80?

שלום לך עודד, תאי הלחץ המוצעים ברוב המכונים הפרטיים למיטב ידיעתי הינם תאים המגיעים ללחצים של עד 1.4 ATA (אטמוספרות מוחלטות) ומספקים עד כ 40 % חמצן, לחצים חלקיים שאינם מספיקים לגרום לרוב המנגנונים הפיסיולוגים המעורבים בריפוי לפעול. תאים אלה אינם מאושרים על ידי משרד הבריאות !! נוסף על כך אינם עומדים בתקניים לגבי אפשרות של התלקחות!! רוב הוריות הטיפול ובמיוחד אלה שבסל השירותים מחייבות לחץ טיפולי של 2 ATA ו 100% חמצן בלחץ הסביבה וכמה מהן גם מחיבות לחץ טיפולי גבוה יותר עד 6 ATA.

21/08/2023 | 08:29 | מאת: עודד

תודה לך ד"ר יהודה מלמד. ד"ר עוד ארליך

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)