יש לי תסמינים לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

14/08/2023 | 09:52 | מאת: מיכאל

לאחר צלילה של 5 שעות עם הפסקה של רבע שעה למים,והחלפת סוללה בבלו נמו .. שמוריד אויר עד 3 מטר עם קומפרסור. חזרתי הביתה תחושות כאבים בצוואר ובריאות. כאבים בבליעת רוק. ותחושות פצפוצי אויר מתפוצצים מתחת לעור שנוגע בצוואר אפשר לשמוע אותם מתפוצצים

14/08/2023 | 09:54 | מאת: מיכאל

תחושת נימול עדיין באגודל יד ימין לא חזר התחושה לגמרי בקצה האצבע

שלום לך מיכאל, כבר דיברנו בטלפון ואני מקווה שנהגת כפי שאמרתי לך והגעת כבר להשגחה בבית החולים הקרוב!! כל הסימנים מראים כי נפגעת מחבלת לחץ בריאות ויש קרע לכיוון מרכז בית החזה, המדיאסטינום והאוויר שהשתחרר מהריאות עלה למעלה לאזור הצוור והכתפיים. התופעה נקראת פניומומדיאסטינום. בדרך כלל השגחה ונשימת 100% חמצן פותרת את הבעיה. יש לזכור כי תופעה זו עלולה לקרות דווקא במים רדודים מאוד, גם ב שני מטרים, כתוצאה מאי פליטת אוויר בזמן עליה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)