לימפאדמה וטיפול בתא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

20/06/2023 | 14:42 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר מלמד, היני כירורג כלי דם, הגיע אליי מטופל הסובל מלימפאדמה ברגלו השמאלית, האם תא לחץ זהו דבר שיוכל לעזור לעניות דעתך? במידה וכן אשמח אם תוכל להרחיב כיצד. תודה רבה.

שלום לאנונימי, הטיפול בתא לחץ לא יעזור ללימפאדמה הנובע מדליפת לימפה מכלי הלימפה לרקמות. בתמצית המנגנון: במינוני חמצן גבוהים הניתנים בתא לחץ עיקרי המנגנון הפיזיולוגי הפועלים להורדת בצקת הם כיווץ חזק של עורקיות (ולא כלי לימפה) והפרשי לחץ אוסמוטי בין העורקיות לסביבת הבצקת ברקמה, הפרשים הגורמים לכוח אוסמוטי הגורם לנוזל להיספג חזרה לכלי הדם.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)