האם מותר להיכנס לתא לחץ עם שיתוק בסרעפת?

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

18/06/2023 | 20:38 | מאת: איתי

היי דוקטור, אני סובל זמן ממושך מקושי נשימתי, הייתי אצל מספר רופאים, איבחנו לי שיתוק בצד שמאל של הסרעפת. האם מותר לי להיכנס לתא לחץ? והאם יכול לעזור לי מבחינת הקושי בנשימה?

שלום לך, כללית, בוודאי לפני טיפול בתא לחץ במקרה שלך, חייב לעבור תפקודי נשימה ורק לאחר התייעצות עם פולמונולוג המבין בנושאי תא לחץ יאפשר הטיפול וזאת רק לאחר נקיטת אמצעי זהירות למנוע חבלת לחץ ריאתי. רופא תא לחץ אמור לדעת זאת. אם הבעיה זו גם האינדיקציה לטיפול, איני בטוח שטיפול בתא עשוי לעזור לבעיה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)