סובל מגלאוקומה . האם ניתן לעשות טיפולים בתא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

11/08/2022 | 13:18 | מאת: אברהם

* יש לי גלאוקומה (open angle) מולדת - איבדתי כבר עין אחת בניתוח, הלחץ בעין הנותרת יציב. * בעין הנותרת נשאר לי כ-5% מעצב הראייה - אני מתפקד עם ראייה מרכזית עם פגיעה בראייה חזקה היקפית (פחות מ-10 מעלות - מחזיק תעודת עיוור) * אני רוצה לוודא שהטיפול בתא לחץ לא יגרום לי לאבד את שארית הראיה.

שלום לך אברהם, כללית, מבלי לדעת האינדיקציה שלשמה אתה צריך הטיפול, עצם מינון החמצן הגבוה הניתן בתא לחץ, לדעתי, אינו מסכן מצבך. יש לשים לב לפעולת שיוון הלחצים שתהא מתונה בעת שינויי הלחץ בעיקר בעת עליה. רופא תא לחץ צריך לדעת זאת.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)