בדיקה של אקו לב בועות וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

27/07/2022 | 12:56 | מאת: YM

שלום, בבדיקה של אקו לב בועות התקבלו התוצאות הבאות: Agitated saline/dextrose study is positive, with evidence of intracardiac shunt (at ~10 beat's) with valsalva after ~3 beat's. Pulmonary arteriovenous fistula can not rull out. Suggest TEE if clinically indicated. אודה לעזרתך בהבנת התוצאות, וכן מה ההשפעה על עיסוק בצלילה. תודה רבה

שלום לך YM, מן הראוי שהקרדיולוג המטפל בך יסביר לך בפירוט. לא כאן המקום לעשות זאת. כדאי לבצע בדיקת TEE שזו בדיקת אקו לב דרך הוושט. רק לאחר תוצאות כל הבדיקות ניתן יהיה להעריך השפעה על עיסוק בצלילה. לידיעתך, כללית לכ 10% ויותר מהאוכלוסייה הכללית יש דליפה בין מחיצות הלב ללא השפעה פתופיסיולוגית.

27/07/2022 | 19:57 | מאת: YM

תודה רבה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)