סחרחורת לאחר צלילה בסיני

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

08/07/2022 | 14:59 | מאת: מעין

אהלן לפני שלושה שבועות צללתי בסיני, באותו ערב, לאחר יום צלילות, התחלתי להרגיש סחרחורת וכבדות בראש. יומיים למחרת חזרתי לארץ והלכתי למיון ומשם נשלחתי לטיפול חירום בתא לחץ. מאז כבר עשיתי 15 טיפולי זנב. החל מהטיפול ה6 הפסקתי להרגיש שיפור והמצב סטטי, יש לי סחרחורת וכבדות בראש. בדיקות אף אוזן גרון יצאו תקינות, בדיקת שמיעה תקינה ובדיקה נוירולוגית תקינה. אני מיואש מהמצב וכבר לא יודע מה ניתן לעשות כדי להחלים. אשמח לעזרה, תודה רבה !

שלום לך, על מנת לתת תשובה מקצועית מהימנה יש צורך בהרבה יותר מידע, ראשית תחקיר מדויק מאוד של פרופיל הצלילה, אופייה וזמן תחילת הופעת התסמינים ותיאורם, זמן הגעה לטיפול ודוח מפורט של אופי הטיפול ועוד, האם אכן מדובר בבעיית דקומפרסייה או בעיה פתולוגית אחרת. כמובן אין באפשרות לעשות זאת במסגרת הפורום. יתכן ויש צורך בבדיקות נוספות כמו הדמיה מוחית ועוד, מומחה א.א.ג שהוא גם רופא צלילה או נוירולוג שהוא גם רופא צלילה אמורים לעשות זאת בתאום רופאי תא הלחץ שטיפלו בך.

10/07/2022 | 23:16 | מאת: מעין

היי שוב Mri תקין, א.א.ג תקין, בדיקה נוירולוגית תקינה ופרופיל צלילה לא נראה חריג. היום הועלה בפגישה עם פיזיותרפיסטית ורופא צלילה רעיון, סחרחורת הנובעות משרירים בעורף - חוליות c1,c2. האם נשמע הגיוני? האם נתקלת במקרה דומה בעבר?

מצטער, איני יודע, לא נתקלתי בעבר במקרה סחרחורות בגין בעית שרירים בעורף. שוב, אין לי מספיק פרטים על מנת להתייחס לעומק. במידה והתסמינים ממשיכים, לדעתי יש להתמקד בחיפוש הבעיה באוזן הפנימית.

24/09/2022 | 19:59 | מאת: מעין

אהלן, אני רושם כיום כעבור עוד חודשיים. כבר מעל שלושה חודשים שאני מרגיש מעין תחושת ראש כבד ומעין חוסר נוחות בראש (לא סחרחורת סיבובית). רציתי לדעת האם יש לך עצה.

24/09/2022 | 20:05 | מאת: מעין

האם יש לך המלצה לרופא אף אוזן גרון מתמחה בצלילה באזור המרכז?

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)