Myelofibrosis- טיפול בתא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

03/02/2022 | 16:11 | מאת: מיתר

ד"ר מלמד שלום, ראשית, תודה על פועלך במחקר ובהעלאת המודעות לרפואה היפרברית. הייתי מעוניין לשמוע מנסיונך אם לטעמך יש טעם להתנסות בטיפול בתא לחץ באחד מבתי החולים עבור אבי שסובל ממיאלופיברוזיס. מדובר במחלה במח העצם בה הרקמה הבריאה מתחלפת ברקמה צלקתית. במחשבה פשוטה, עלה הרעיון מתוך הבנה שלחמצן בתנאיי לחץ היפרברי תכונות תרפויטיות המסוגלות להחלים רקמות צלקתיות. אחת מתסמיני המחלה הוא הגברת ייצור טסיות. האם ישנו חשש שהטיפול בתא עשוי להגביר אף יותר את ייצור הטסיות והתקדמות המחלה? כידוע, מדובר במחלה נדירה המגובה במעט מאד מחקר. על בסיס האמור להעיל, האם יש טעם לפנות להמשך בדיקת התאמה בבתי החולים/ בידך מידע שעשוי לסייע בקבלת ההחלטה? בתודה מראש וברכת בריאות, מיתר

שלום לך מיתר, לצערי אין באמתחתי בשורות בנושא טיפול בתא לחץ לפתולוגיה זו שעיקרה בבעיה גנטית. אין רציונל פיזיולוגי לכך שטיפול בתא לחץ עשוי לעזור וגם אין כל עדות בספרות לניסיון טיפולי. חמצן היפרברי עשוי להיות יעיל במצבי אנמיה מסיבות אחרות לגמרי. יתכן והחשש שאתה מדבר עליו בטיפול היפרברי נובע מאפשרות הגברת יצור התאים הפיברובלסטים המיצרים קולגן, אך אין על כך תימוכין בפתולוגית המיאלופיברוזיס.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)