צלילה חופשית אחרי סקובה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

22/06/2021 | 22:29 | מאת: דוד

שלום רב, בהנחה שעשיתי צלילות סקובה, לעומק של מעל 10 מטר, ( שתי צלילות) ועוד כמה יום לפני.. ולפי המחשב צלילה אסור לי לטוס 16 שעות לדוגמא. האם זה גם הזמן שאסור לי לצלול צלילות חופשיות? או שהמרחק בין סקובה לחופשיות קטן יותר? תודה רבה!

שלום לך דויד, שאלה ראויה שאלת שלעניות דעתי אין לה עדין תשובה מחקרית מספקת. בצלילה חופשית מיד לאחר צלילת סקובה עמוקה, בועייות הנחשבות "שקטות" עלולות לעבור את הפילטרציה הריאתית ולגדול, בעת העליה לפני המים, כתסחיפים בלב השמאלי ולעשות דרכן למוח, איבוד הכרה ומות בעיקר מטביעה. המנגנון הפתולוגי העלול להביא למחלת דקומפרסייה לאחר טיסה הוא שונה. לפני עידן המחשבים היה נהוג לא לצלול חופשית לפחות שעתיים לאחר צלילה שאינה מחייבת הפסקות דקומפרסייה .

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)