שאלה לגבי אוזן הפוכה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

09/08/2008 | 18:30 | מאת: אגון

אני מדריך צלילה ולמדתי שאין לקחת תרופות מיבשות כגון טיפות או כדורים כדי להמנע ממצב של אוזן הפוכה במהלך הצלילה כאשר השפעת התרופות פוחתת. האם ההנחייה הזו נכונה? ראיתי רופאים שממליצים על אוטריבין וסינופד לפני הצלילה האם תוכל להתיחס לכך. תודה

שלום לך מדריך הצלילה, בעקרון, מאוד לא רצוי להשתמש בצורה סדירה ומוגזמת בטיפות אף או בכדורים כסינופד, שימוש רב עלול להביא לעמידות השפעת התרופה ולצורך במינונים הולכים וגדולים ואפילו להתמכרות. ולגבי ה"אוזן ההפוכה" , במידה והשפעת הטיפות שנלקחו לפני תחילת הצלילה, חולפת לפני תחילת העליה מהצלילה לפני המים, עלול להווצר קושי ביציאת הגז הכלוא בדרך כלל בסינוסים, בעיקר בסינוס הפרונטאלי ולא באוזן התיכונה המתנקזת דרך התעלה על שם אוסטכיויוס גם בדרך כלל במקרים שכאלה. "אוזן הפוכה" עלולה לקרות עם יש חסימה בתעלת האוזן החיצונית, פקק של צרומן (שעוות האוזן) או הדיוט ששכח את מה שלמד שאסור לשים פקקים באוזנים, זאת קורה כמובן בעת עליית הלחץ הסביבתי, כלומר בתחילת הצלילה ולא בסופה.

12/08/2008 | 13:37 | מאת: אגון

תודה רבה ד"ר מלמד על ההסבר. הבנתי שהבעיה העיקרית היא חסימת הסינוס הפרונטלי. התעלת אוסטכיוס לא יכולה להחסם בזמן צינון? זה יותר נדיר? זה מה שאנחנו מלמדים. מעניין אותי גם ברמת ההדרכה, האם כדאי לעדכן את חומר הנילמד. תודה

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)