צלילה חופשית אחרי צלילת סקובה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

06/06/2021 | 21:26 | מאת: דוד

אם אני צולל שתי צלילות רדודות ( עד 10 מטר) בבוקר, ושתיים בצהריים, אני יכול לצלול צלילה חופשית רדודה בין לבין? נגיד עד 5-6 מטר? כמה זמן צריך להפריד בין סקובה לחופשיות? דבר נוסף בבקשה: מה המקסימום זמן שעלי להמתין בין צלילה לטיסה?

שלום לך דויד, כללית, מאוד לא מומלץ לצלול חופשית מיד לאחר צלילה עם מיכלים! פעולה העלולה להביא לתסחיפי אוויר לכלי דם במוח. זמן ההפסקה תלוי בעומק וזמן התחתית של צלילת אוויר דחוס. במקרה שלך במידה והצלילות ל 10 מטר וזמן התחתית לא יעלה על שעה איני רואה בעיה לצלילות חופשיות בין לבין. רצוי לא מיד אלא לחכות כרבע - חצי שעה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)