חידוש צלילות לאחר מעיכת סינוס

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

01/05/2021 | 12:27 | מאת: תומר דביר

שלום רב, בן 49 רוקח במקצועי. עברתי לצערי מעיכת סינוס קשה בצלילה לפני כשנתיים , לצערי לא זיהיתי את הכאב במצח בתחילת הצלילה וחשבתי שהוא קשור למסכה חדשה שקניתי, בתום הצלילה(30 מטר) הבנתי את הטעות, כשיצא לי המון דם מהאף... ניסיתי לנוח מספר חודשים ואז לצלול שוב, כל פעם ביטלתי צלילה כבר בעומק 3 -5 מטר כשחשתי בסינוס....אחרי מספר חודשים הצלחתי לבצע צלילה רדודה וחודש אחרי עמוקה ללא שום תחושת כאב והייתי בטוח שחלפה הבארוטראומה, כשניסיתי לרדת לצלילה שנייה חזר הכאב....מאז ועד היום לא צללתי- חלפה כשנה. אני חש מידי פעם באי נוחות בסינוס בנסיעות לירושלים/ים המלח....מכיוון שאני מתכנן טיול גדול בעולם משולב הפלגות וצלילות מעוניין לפגוש מומחה בתחום שיבדוק אותי ויכוון כדי להתכונן(כולל התערבות כירורגית במידת הצורך) יש לי mri מוח עדכני ואשמח לעשות כל בדיקה נדרשת על מנת שאוכל לצלול שוב גר באשדוד- אשמח לתאם פגישה עם רופא מומחה מתאים בכל מקום בארץ שיוכל לפתור לי את העניין בברכה ותודה מראש תומר 050-7108861

שלום לך תומר, אכן מדבריך יש מקום להתייעצות עם מומחה א.א.ג שהוא גם רופא צלילה עם ניסיון במקרים שכאלה. פנה למחלקת א.א.ג בבית החולים כרמל לדר' יואב יניר שלעניות דעתי הוא שיוכל לעזור לך.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)