דקומפרסיה לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

13/02/2021 | 20:08 | מאת: ירין

שלום רב, לפני כחמישה ימים ביצעתי צלילת רענון בעומק של 6 מטרים ולאחר מכן צלילת עומק של בערך 20-25 מטרים. בעצירת הבטיחות בעומק של כ5 מטרים הרגשתי עקצוץ קל בצוואר ויותר מאוחר הבחנתי בפריחה קלה באזור הצוואר. במהלך אותו לילה הרגשתי טיפה מוזר ועקצוצים קלים לפרקים בכל מני מקומות בגוף. יום לאחר מכן קמתי, הפריחה נעלמה והרגשתי יותר טוב וביצעתי עוד 2 צלילות. ברמה העקרונית אני מרגיש מאז אותו יום בסדר גמור אך לפעמים חש בתחושה מוזרה קצת, מדי פעם בחילות קלות וכאבי ראש בצד שמאל. האם יכול להיות שיש לכך קשר לצלילות ולדקומפרסיה? במידה וכן, האם נדרש טיפול במצב קל שכזה או שיחלוף ? תודה.

שלום לך ירין, כללית, על מנת להשיב במדויק יש צורך בתחקיר ופירוט רב יותר על פרופיל הצלילה, זמנים ועוד. הסימנים שאתה מתאר הם קלים ביותר וגם מתאימים לפגיעת תאי צריבה של מדוזה למשל, גם מפעת הזמן שעבר ניראה לי כי אין לך מה לחשוש. להבא במידה ומופיעים סימנים שכאלה לאחר צלילה מיד להתקשר לרופא צלילה, אם אתה מעל גיל 40 כדאי לעבור לצלילות ניטרוקס.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)