פגיעה מוחית למה היא נקודתית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

28/10/2020 | 12:25 | מאת: חיים מורד

שלום יהודה. שאלה שעלתה בקורס חובשים בכירים במדא ולא ידעו לתת עליה תשובה: מאחר וה CSF הוא זה שמזין את תאי המוח סביר להניח שבעקבות הדיפוזה ריכוז החמצן שווה בכל ה CSF. מכאן שהגיונית פגיעה או חסם בנים בארכנואיד תגרום לירידה בריכוז החמצן ב CSF ומכאן לפגיעה מוחית כוללת. אז איך זה שבשבץ הפגיעה נקודתית?

שלום לכם, ה CSF אינו מזין את תאי המוח !חומרי המזון, הגלוקוז ועוד ובעיקר כמובן החמצן הקשור להמוגלובין מגיע לתאי העצב על ידי הדם הזורם באינסטלציה הזעירה של הארטריולות, נימי הדם הקטנים. הCSF תפקידו העיקרי בן השאר כבולם זעזועים, כל איבר המוח שרוי בנוזל ה CSF.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)