אוזן סתומה לאחר צליה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

06/08/2020 | 18:09 | מאת: שני

שלום, לפני כשבועיים עשיתי 2 צלילות בהפרש של יומיים. בצלילה הראשונה לא היתה שום בעיה בכלל. בצלילה השניה היה לי קושי לפמפם באוזן ימין. לאחר צלילה זו אוזן ימין היתה סתומה כל יום במשך מספר שעות (לאחר קימה משכיבה). הבעיה נפתרה מעצמה לאחר כשבוע. 2 שאלות: 1) האם יתכן שעדיין נשאר לי נזק באוזן? 2)האם האוזן שלי רגישה במיוחד לצלילות ויהיה מסוכן בשבילי לצלול בעתיד? תודה רבה!

שלום לך שני, לשאלתך האם יש נזק באוזן ויש בעיה כרונית בקושי באיזון לחצים, אפשר לענות לאחר בדיקה, במידה ועדין יש בעיית פימפום, ממליץ להיבדק אצל רופא א.א.ג. כללית, במידה ולאחר צלילה האוזן "סתומה" יש לשים טיפות אף ליבוש הריריות ושחרור המעבר לאוזן התיכונה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)