שהיה מתחת למים ללא נשימה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

08/05/2008 | 23:38 | מאת: שי

שלום רציתי לדעת מה הזמן הארוך ביותר המתועד שבנאדם שהה מתחת למים ללא נשימה, והצליחו להחיות אותו ללא נזק מוחי קבוע. שמעתי פעם שבטמפרטורות מים מאוד נמוכות היו מיקרים שהצליחו להחיות אנשים גם אחרי 30-40 דקות מתחת למים ללא נשימה, זה ייתכן? מה המנגנון הפיסיולוגי שמאפשר את זה?

שלום לך שי, תקצר כאן היריעה לפירוט כל המנגנונים הפסיולוגים שתכליתם להעריך משך ההישרדות בעת הפסקת נשימה מתחת למים. הזמנים הארוכים ביותר נירשמו באירועי טביעה במים קרים מאוד, נידמה לי אכן בסביבות ה 20 דקות ויתכן שיש מקרים חריגים אף יותר שהצליחו להחיות מקרי טביעה מתחת לקרח אפילו לאחר דום הלב. קצב הלב יורד למינימום אפילו 10 - 20 פעם בדקה (נקרא רפלקס הצלילה), כלי דם בפריפריה כלומר בגפים מתכווצים מאוד גם על מנת לא לאבד חום וגם הדם מתועל רק לאברים החייוניים כמו מח, כליות וכ, וכל פעולת המטבוליזם של הגוף יורדת למינימום.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)