אוזן סתומה לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

07/09/2019 | 10:01 | מאת: ברק

שלום רב לפני כשבוע הייתי בספארי צלילות. 11 צלילות ב 4 ימים. פרופיל רגיל ללא בעיות. התעוררתי בבוקר למחרת עם אוזן שמאלית סתומה. ניסיתי לאזן לחצים לשני אף וכו (מרגיש את הפמפום אבל האוזן נשארת סתומה). בקרתי אצל אאג ציינתי שאני אחרי צלילות שאמרה שהכל נראה תקין באוזן נתנה לי סינופד ותרסיס אבאמיס. בטיפול כבר 4 ימים והאוזן עדין סתומה. האם יש לכם המלצות או לחזור לרופא (אני לא בטוח שהיא מבינה בבעיות צלילה) האם כדי לפגוש רופא אאג אחר עם ניסיון בבעיות צלילה? אשמח להמלצה על אחד. תודה רבה

שלום לך ברק, כללית, חוסר איזון לחצים באוזן התיכונה בעת צלילה גורם בדכ' לאוזן "סתומה". טיפול בטיפות אף מיד לאחר היציאה מהמים עשוי לפתור את הבעיה. במקרה שלך במידה ולאחר ארבעה ימים אין הטבה למרות הטיפול בסינופד ותרסיס לאף, מן הראוי שתפנה שוב לרופא א.א.ג.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)