שימוש בתא לחץ לטיפול בסרטן

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

12/07/2002 | 18:23 | מאת: אמנון

ד"ר שלום רב, 1. האם טיפול בתא לחץ יכול להסיג גידולים סרטניים או לעזור בתחום זה ? 2. האם בצקת חמורה ברגל עקב בעייה (חסימה, משהו לוחץ) בכלי דם יכולה גם היא להשתפר בעקבות תא לחץ? 3. אם הטיפול לא נמצא בסל הבריאות האם יכול חולה להגיע לטיפול כזה באופן פרטי ? האם בכלל קיים מכשיר כזה בקליניקות פרטיות ? תודה על תשובתך וסליחה ששאלתי הרבה שאלות.

15/07/2002 | 14:03 | מאת: דר' יהודה מלמד

שלום לאמנון. לשאלתך בנושא תא הלחץ וגידולים סרטניים: ישנם מעט גידולים ומאוד מסויימים, בעיקר במערכת העצבים המרכזית אשר יעילות הטיפול הקרינתי גדולה יותר במידה וטיפול בחמצן בתא הלחץ נעשה מיד אחרי ההקרנות. נושא ספציפי זה נמצא עתה במחקר בכמה מרכזים באירופה. לעומת זאת השימוש בתא הלחץ לנזקי הקרינה לרקמה הבריאה, רקמה רכה ועצם, הינו שימוש מוכר, מוכח ונמצא בסל השירותים של משרד הבריאות. לשאלתך השניה: במידה והבצקת הינה על רקע איסכמיה, כלומר חוסר אספקת חמצן עקב בעיה פתולוגית של כלי הדם הקטנים, במקרה כזה כמו אצל חולים סכרתיים ואף קיים פצע קשה ריפוי, תא הלחץ עשוי לעזור. בכל מקרה ניתן להוריד את הבצקת על ידי שכיבה עם רגל מורמת מעל ציר בית החזה ושימוש יום יומי בתחבושת אלסטית, זאת רק לאחר בדיקה על ידי סמכות רפואית מקצועית לנושא. לשאלתך השלישית: בסל השירותים מפורטות 15 אינדיקציות מוכחות ומוכרות. ישנם אכן אינדיקציות נוספות ניסיוניות שאינן נמצאות עדיין בסל ולהן מספיק הוכחות מקצועיות לטיפול בתא. במידה ואכן יש סיבות מקצועיות רפואיות לטיפול בתא לחץ, ניתן לקבלו בצורה פרטית. לשאלתך האחרונה:בארץ ארבעה מרכזים עם תאי לחץ טיפוליים: תא הלחץ של בית החולים רמב''ם/אלישע בחיפה, תא הלחץ של בית החולים אסף הרופא, תא הלחץ של בית החולים יוספטל באילת ותאי הלחץ של של המכון לרפואה ימית של חיל הים.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)