חרשות פתאומית וצלילה, טיפול בתא לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

27/07/2019 | 20:59 | מאת: ציפי ע

לפני כשנה ורבע אובחנה חרשות פתאומית באחת מאוזני, שלא טופלה כראוי. לאחר מכן צללתי, ללא בעיות נוספות, וזאת לאחר בדיקה ואישור של רופא צליל. מומחה אאג. לפני כשלושה חודשים היתה ירידה נוספת בשמיעה. טיפול בסטרואידים לא עזר ויש לי הפנייה לטיפול בתא לחץ. שאלותי: 1. בסיכום הרפואי של מחלקת אאג כתוב שאין מניעה מצלילה ספורטיבית אבל יחד עם זאת הרופא לא המליץ להמשיך. מה דעת המומחה? 2. האבחון והטיפול הנוכחי ארכו זמן רב, ולמעשה עברו כבר שלושה חודשים. מה יעילות הטיפול בתא לחץ? (לא מכוסה בסל הבריאות כך שיש לטיפול עלות כלכלית לא נמוכה)

שלום לך ציפי, 1. הטיפול בתא לחץ לאיבוד שמיעה פתאומי יעיל ככול שהטיפול נעשה מוקדם לאחר האירוע. לאחר שלושה וחצי חודשים אכן הסיכוי קטן. 2. תא לחץ לאינדיקציה זו נמצא בעידכון ברשימת סל השירותים, 3. המשך צלילה, לדעתי, תלוי במידת הנזק, האבחנה הנכונה ונסניונו של הצולל. מן הראוי שרופא א.א.ג המבין בצלילה ימליץ.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)