רפואה היפרברית וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

03/07/2019 | 13:29 | מאת: דבורה

האם הטיפול בתא לחץ יכול לשחרר חסימות עורקים ברגליים שלא ניתן לטפל בהם בצינטור בגין אי ספיקת כליות קשה

שלום לך דבורה, קימת בסל השירותים בדיקה לא חודרנית של רמת החמצון ברקמה. בעזרת אלקטרודות המוצמדות לעור (TCPO2) הנקראת "בדיקת התאמה" . הבדיקה נותנת מידע לגבי זרימת הדם בנימיות הדם מתחת לעור גם לעיתים אם יש חסימה קשה בכלי הדם העורקיים הראשיים. על פי תשובת בדיקה זו ניתן לדעת התאמה לטיפול בתא לחץ במקרה המדובר. מן הראוי שהרופא המטפל ידע זאת ובמידת הצורך ישלח לביצוע הבדיקה. .

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)