היפרדות רישתית וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

30/01/2019 | 23:08 | מאת: יניב

שלום רב אני בגיל 56 וצולל מגיל 17. לפני 6 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין וב 2016 בשמאל. לאחר הניתוחים, היו לי עוד עשרות צלילות בד"כ בספארי ( גם מ 2016), כאשר האחרון היה לפני 8 חודשים. לפני כחצי שנה הייתה לי הפרדות רשתית בעין שמאל, כולל הכנסת סיליקון לעין שהוצא לפני כחודש מהעין. האם יש סיכון כלשהוא בצלילה ( מעבר לבעיה של השוואת לחצים בין המסכה לסביבה) לא מצאתי עדות לכך בפורומים בארץ וחו"ל (DAN וכו'). וגם לדעת הרופא שניתח אותי אין בעיה, אולם דווקא משום הסמיכות הרבה של ניתוחי העינים יחסית לגילי, האם יש בדיקה נוספת שכדאי לי לעשות או שפשוט לחכות עוד מעט ולחזור לצלול ? תודה רבה על התשובה

שלום לך יניב, אכן כללית, על פי תיאורך, היות ואתה צולל מנוסה, מכיר היטב חשיבות איזון הלחצים במסכת הצלילה, חשיבות איזון הלחצים ומניעת פימפום חזק, איני רואה בעיה בחזרתך לצלילה. ספציפית ליתר בטיחות אני ממליץ להיבדק אצל רופא צלילה שהוא גם מומחה ברפואת עיניים כמו פורפ' יצחק בירן ממחלקת עיניים בבית החולים רמב''ם.

07/02/2019 | 19:52 | מאת: יניב

תודה רבה על התשובה

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)