מיגרנה לאחר הצלילה, ממה זה קורה?

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

04/10/2018 | 12:54 | מאת: ג'וי

שלום רב, אני בת 22 ולא מזמן עשיתי קורס צלילה 2 כוכבים. שמתי לב שכמעט לאחר כל צלילה יש לי מיגרנה חזקה מאוד, פשוט כאב מטורף במצח הגבוה. עובר 20 דקות בערך לאחר הצלילה בדרך כלל... יש לציין שבמהלך הצלילה אין לי כאב גם אם זו הצלילה השנייה וכבר חוויתי מיגרנה שהספיקה לעבור, היא מופיעה כדקה לאחר העלייה. לפעמים כאשר עובר הכאב אני נשארת טיפה עם בעיה בהתמצאות במרחב (מעין סחרחורת ונתקעת בדברים קושי בנהיגה..) יש לציין שקורה יותר בים סוף מאשר בים בתיכון (אולי קשור למשקל שקשה לי לאזן שם) ושעשיתי צילום סינוסים לפני חודשיים והיה תקין (לפני שהתחלתי לצלול) ושאני לא סובלת ממגרנות נזלת או שום דבר אחר. שותה הרבה לפני ואחרי... מסוכן? ממה זה? איך מונעים?

שלום לך, התסמונת שאת מתארת אינה מגרנה. הכאב במרכז המצח לאחר עליה מצלילה נובע מחוסר איזון הלחץ בסינוס הקדמי במצח - הסינוס הפרונטאלי. טיפות אף מיד לאחר הצלילה ייבשו את המעברים לסינוס, הלחץ ישתחרר והכאב יעבור. עלייה איטית יותר לפני המים לקראת סיום הצלילה עשויה להקל ולתת זמן ללחץ להשתחרר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)