דימום מהאף וקושי בפמפום בעת צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

01/10/2018 | 14:18 | מאת: ויגי

היי, אני בת 55 ולפני כשבועיים השתתפתי בקורס צלילה כוכב אחד בדהב סיני. במהלך הצלילות היה לי קושי בפמפום,לקח לי יותר זמן מהרגיל לשחרר את הלחץ באוזניים, ובכל צלילה יצא גם דם מהאף. בסיום הקורס ולפני התחלת הכוכב השני פניתי לרופא מקומי שנתן לי כדורים נגד צינון, ספריי לאף וטיפות לאוזניים והמליץ לחכות עד שהוא יאשר לצלול. בסופו של דבר החלטתי לחזור לארץ, ולהיבדק ואז להחליט אם להמשיך. השאלות שלי האם בדיקה אצל רופא אאג מספיקה או שכדאי להיבדק אצל מומחה לצלילה? האם הגיל מהווה גורם שמשפיע על הצלילה ? ולבסוף האם יש לך המלצות לגבי התופעות שתיארתי?. שמעתי שיש משקפת עם תוספת שמכסה את האוזניים או ששימוש באוטרווין, 24 שעות לפני...... אשמח לקבל תשובה, תודה מראש.

שלום לך, קושי באיזון לחצים וסימנים כפי שאת מתארת נגרמים כתוצאה מקשיי איוורור האוזן התיכונה והסינוסים כתוצאה מגודש. יתכן בעייה אלרגית, אנטומית או גם אפשרות לפימפום לא נכון. טיפות אף מיד לאחר היציאה מהמיים עשוי להקל. ממליץ שתפני לבדיקת רופא א.א.ג. רצוי שמבין בצלילה. שימוש באוטריווין כטיפות אף הוא טוב שיש בעייה אך מאוד לא מומלץ כשימוש כרוני. לגבי גיל וצלילה אין כל בעייה כל זמן שהבריאות נשמרת יחד עם כללי הצלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)