לחץ באוזניים לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

14/08/2018 | 20:32 | מאת: חוה

אהלן! אני עכשיו עושה קורס כוכב ראשון בצלילה. צללתי היום לעומק של 10 מטרים, ולא הרגשתי בעיות עם לחצים באוזניים, פמפומים וכו׳. עם זאת, אני יודעת שיש לי אוזניים יחסית רגישות (רופא אוזניים אישר לי לצאת לקורס). כמה שעות לאחר הצלילה התחיל לחץ חזק באזניים, שלא נפתר בפמפומים, ולוחץ קצת גם על האף (מתגבר ומתחיל לכאוב). האם זה משהו נורמטיבי?

שלום לך, התסמינים שאת מתארת עלולים להיות תוצאה של בעיית השוואת הלחצים, השתמשי בטיפות אף ליבוש הריריות ולפתיחת המעברים בין חלל הפה לאוזן התיכונה ולסינוסים.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)