מגבלת עומק לצולל צעיר, מדוע נקבעה ל-20 מ'

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

08/07/2018 | 14:15 | מאת: צוללדן

ראיתי שמגבלת עומק לצולל צעיר בארגון בו בני עושה את הקורס הינה 20 מ' בין עם הוא צולל כוכב אחד או שני כוכבים. מגבלת העומק הזו תוסר מעל צולל שני כוכבים ברגע שימלאו לו 15 שנים. עד כאן העובדות היבשות. אני מנסה להבין מדוע נקבע עומק 20 מ' כעומק מקסימלי לצולל עד גיל 15 ומדוע מגבלה זו מוסרת ברגע שלאותו צולל ימלאו 15? אולי 20 מ' זה עמוק מדי גם לצולל צעיר? אולי צולל צעיר יכול לרדת תיאורטית גם לעומק 25 מ' בלי שום סיכון?

שלום לך, גילוי נאות, כבר זמן רב שאיני בקי בנוהליים הרגולטורים של האירגוניים השונים. אכן קביעת הגיל 12 הייתה די שרירותית אך היה צורך בקביעת רף מסוים. בקביעה זו נלקחו בחשבון פרמטרים של גדילה פיסיולוגית יחד עם התפתחות מנטלית מחד ומאידך גבול העומק וזמן תחתית שהוא יחסית בטוח בפני חשיפה לבעיית דקומפרסייה כאשר מדובר במיכל צלילה בנפח סטנדרטי ובלחץ של 200ATA. לגבי ההתייחסות מגיל 15 איני זוכר קביעה זו, פנה בסוגיה זו לרשות הצלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)