מחלת דיקומפרסיה תאונת צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

03/07/2018 | 18:36 | מאת: מרטין

שלום, בעלי עבר תאונת דיקומפרסיה בעומק רדוד יחסית מתחת ל 10 מטר וטופל בתא לחץ באסף הרופא. מאז עבר שיקום כמעט שנה בתל השומר באישפוז יום. היום קצת יותר משנה לאחר המקרה הוא סובל עדיין מכאבי ראש חזקים מאוד מסחרחורות מבעיות זיכרון וקשב וכאבים ותחושת נמלול ברגל. הוא הולך בצליעה ונעזר במקל וקביים. היום מטופל בכדורים נגד כאבים ופיזיותרפיה אך ללא שיפור. שאלתי האם יש טיפול נוסף שיכול לסייע או שהמצב יישאר כך לתמיד?

שלום לך, לחוות דיעה במקרה זה ניתן רק לאחר בדיקה מדוקדקת של כל המסמכים, סיפור הצלילה, סיכומי הטיפול וכ' במידה ואכן הצלילה הייתה פחות מ 10 מטר והייתה צלילה יחידה באותו יום, איני חושב שמדובר ב "מחלת דקומפרסייה". פני לרופאים שטיפלו בו, יתכן ויש לבצע בדיקות נוספות כמו MRI של מערכת העצבים וכו'.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)