קושי בהשוואת לחצים באוזן שמאל

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

04/06/2018 | 14:14 | מאת: עדן

ד"ר יהודה שלום, אני פונה אליך אחרי שעברתי ניתוח ישור מחיצה באף והקטנת קונכיות אצל ד"ר לנדסברג באסותא בגלל בעיות נשימה מהאף, מאז הניתוח עבר חודשים. יש לי קושי להשוות לחצים באוזן שמאל, בערך שנתיים ניסיתי טיפול בנרות הופים לניקוי שעווה אך ללא הצלחה. יש לציין שלא היו לא בעבר דלקות אוזניים ולא בעיות בעור התוף. עשיתי בדיקת שמיעה וטמפונמטריה והכל תקין, כולל בדיקת פיבראופטיק דרך האף. לפי הרופא המטפל לא נראה שיש בעיה ולצערי אין לו תשובה מה מפריע לי בפמפום באוזן שמאל אשמח לקבל יעוץ ממך תודה עדן

שלום לך עדן, במידה ויעברו כ שלושה חודשים מהניתוח ועדין יהיו לך קשיי פימפום, פנה לרופא א.א..ג מומחה שהוא גם רופא צלילה, במחלקת א.א.ג. של בית חולים כרמל יש כמה רופאים המחזיקים בתוארים אלה. במידה ואכן הטימפנומטרייה ושאר הבדיקות תקינות, יתכן ויש לך ליקוי בטכניקת הפימפום. אין להשוואת לחצים, פימפום, בכוח, יש לעשות זאת בעדינות וכבר מתחילת העמקה.

05/06/2018 | 12:09 | מאת: עדן

האם אתה מתכוון לליקוי בטכניקה? או ליקוי במבנה אוטונומי של האוזן? אפשר לקבל שם של רופא צלילה בבית חולים כרמל? תודה

07/06/2018 | 10:35 | מאת: עדן

שלום ד"ר, כבר נבדקתי אצל ד"ר יואב יניר בבית חולים כרמל ללא פתרון מקצועי. לגבי טכניקת הפמפום, אני משתמש בשיטת פרנזל גם בצלילה חופשית אך עדין רק אוזן ימין נפתחת, מרגיש תנודות באוזן שמאל אבל היא לא נפתחתץ ניסיתי שימוש גם בנרות הופי, אוטריוין כלום לא עזר נבדקתי אצל מלא רופאים גם בבדיקת סיטי מערות פנים הסינוסים נראים נקיים. אני כבר לא יודע מה יש לי זה מאוד מפריע לי שאני מנסה להעמיק בצלילה האם יכול להיות שהמבנה האוטונמי של האוזן לא מאפשר השוואת לחצים ולא אוכל לצלול?

11/06/2018 | 14:07 | מאת: עדן

שלום ד"ר, נבדקתי אצל רופא אאג, אך אשמח לקבל עוד חוות דעת מרופא מומחה. לפי בדיקת הרופא, אוטוסקופיה תקינה, עור התוף שלי מתרומם בזמן פמפום, לוע אפי תקין כולל פתח ET במנח סטאטי ודינמי הציע לי לעשות ניתוח הרחבת חצוצרת אוסטכיוס בבלון בדיקות לפני ניתוח: CT אוזניים, ובדיקת VEMP האם זה יכול לפתור לי את בעיית השוואת הלחצים? האם יש סיכון בטיפול הזה? תודה עדן

14/01/2020 | 13:45 | מאת: רעות

היי האם ביצעת את הניתוח? תודה רבה

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)