Apla וצלילה - בריאות תקינה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

18/05/2018 | 19:07 | מאת: לירון

שלום רב. אני יוצא בתחילת שבוע הבא לצלילות באילת. צללתי בעבר מספר פעמים לעומקים של עד 30 מטר. לפני חודש התחלתי מעקב המטולוג לאחר שגילו לי טסיות דם במספר נמוך. לאחר בירורים נמצא גם apla 160. אני בריא לחלוטין ומעולם לא היו לי אירועים רפואיים. האם ישנה בעייתיות לבצע את הצלילות? תודה מראש וחג שמח, לירון.

שלום לך לירון, כללית, איני המטולוג ולדעתי אתה צריך להתייעץ עם ההמטולוג שלך היות ותסמונת APLA קשורה, כפיח שראיתי, לקרישיות יתר (איני יודע מה פירוש ה 160 וזה לא מסתדר לי עם טסיות במספר נמוך) בכל אופן עם אכן זה כך, הרי עלולה להיות חשיפה גדולה יותר, "תאורתית", למחלת הדקומפסייה. במידה ואתה צולל מנוסה, לאחר ההתייעצות עם ההמטולוג (!) אני מציע לך לעבור לצלילות ניטרוקס לעומקים אלה ולא לצלילות אוויר דחוס וכמובן להקפיד מאוד על תכנון פרופילי הדקומפרסייה ואף ולהחמיר יותר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)